На поклонението на Андрей Баташов звучаха песни на Висоцки

По време на поклонението пред великия актьор Андрей Баташов звучаха песни на Висоцки. До затворения бял ковчег бяха съпругата му и майка му. Директорът на Народен театър "Иван Вазов" Павел Васев разказа за една от ролите на Баташов - на Дем

2010-11-30 14:11:39
На поклонението на Андрей Баташов звучаха песни на Висоцки
По време на поклонението пред великия актьор Андрей Баташов звучаха песни на Висоцки. До затворения бял ковчег бяха съпругата му и майка му. Директорът на Народен театър "Иван Вазов" Павел Васев разказа за една от ролите на Баташов - на Деметрий от "Сън в лятна нощ".

"Това беше роля на човек, който излъчва любов и най-благородни чувства. Такъв беше Андрей и в живота – в последната си роля на човек, който излъчва обич и любов. Такъв ще го запомним ние, колегите му от Народния театър," допълни Васев.

Теодора Духовникова оценява, че толкова много хора са дошли на поклонението, но не е сигурна, че достатъчно негови приятели са били до него, когато той е имал нужда от тях.

На голяма опашка пред театъра се бяха наредили приятели, колеги, политици и почитатели на актьора, които бяха дошли, за да почетат паметта му. Сред известни личности бяха Огнян Герджиков, Весела Драганова, Кристина Белчева, Соломон Паси, Валентин Танев, Милен Велчев, Пламен Константинов и други. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия